2012. november 3., szombat

Movies Night




Beköszöntött a november, és ezzel együtt az igazi esős-popóbefagyós idő is. Nincs is ilyenkor jobb,mint bekucorodni az ágyba egy üveg nutella társaságában és a párnádat - jobb esetben a barátodat-  ölelgetve egész napos filmmaratont tartani. Így hát összeszedtem néhány kedvenc filmem, hátha valakinek jól jönne pár ötlet : ) 





Ízek, imák, szerelmek





Egyszerűen imádom! A film az újrakezdésről szól. Egy elvált nő indul világ körüli útra, hogy újra felfedezze az ételek iránt érzett szenvedélyét, hogy megtalálja az Istenhez vezető utat és, hogy a boldogság nyomára akadjon. Ha elkeseredek, vagy csak célokra, motivációra van szükségem mindig ez a film kerül a dvd lejátszóba.




Én, Pán Péter




Senkit se tévesszen meg a cím, nem a klasszikus mesével fogjuk szembetalálni magunkat ha ő rá esik a választásunk. A film egy színpadi szerző bőrébe bújt nagy gyerek és 4 árva kisfiú kalandjait foglalja keretbe, amint együtt tapasztalják meg a rossz házasságok és szeretteink elvesztésének következményeit. Az írót a gyerekekkel eltöltött napok ihlették miközben a Pán Péter-t írta. Habár egy drámáról beszélünk, a film magában pozitív töltettel rendelkezik és tele van vidám, de mégis elgondolkodtató jelenetekkel.




Candy




Ez az a film, ami nem tartozik a klasszikus értelemben vett "mindenkinek látnia kell" jellegű alapdarabokhoz, de szerintem minden fiatalnak meg kellene néznie, legalább egyszer. Hogy miért is? Mert a film egyik alappillére a drogok és, hogy általuk honnan hova is kerülhet az ember. Filmünk két főszereplője Dan, az írópalánta és Candy, a gyönyörű festő, akik szenvedélyes szerelmüket drogokkal próbálják még teljesebbé tenni, azonban ahogy a drogfüggőség útjára lépnek úgy foszlik szét a boldogságuk is napról-napra...Miért is szeretem? Mert annyira élethű...akár én is, vagy Te is lehetnénk a főszereplők...









Az órák




Három nő, egy regény: az egyik írja, a másik olvassa, a harmadik pedig átéli...A három nő története és sorsa az Órák időfolyamában olvad össze,mindez tökéletesen összevágott zenei aláfestésekkel és  kamerabeállásokkal.





Az árva





Az egyik legjobb thriller amit valaha láttam! Minden egyes percét végigizgultam és ha a csak rágondolok még mindig feláll a szőr a hátamon. A végén a szokásos csavar sem mindennapi, de utána még egy és még egy jön, eszméletlen jó!









Ilyen az élet





Hihetetlen édes kis film.  Holly és Eric a legjobb barátaik által szervezett vak-randijuk után ki nem állhatják egymást, azonban van egy valami amiben egyetértenek: imádják a keresztlányukat, Sophie-t. A kislány szüleinek tragikus halála után őrájuk hárul a feladat, hogy felneveljék a kis csöppséget. Lehetne egy átlagos film is, de nem az. Megmutatja, hogy az életben vannak rossz napok is és rengeteg nehézséggel kell szembe néznünk, azonban ha van valaki, aki motivál, akkor bármire képesek vagyunk :)




A csúf igazság




Végül muszáj megemlítenem egy igazi csajos, romantikus, "előre-tudjuk-mi lesz a vége" típusú filmet, méghozzá Gerard Butler főszereplésével. Édes kis film, barátnőkkel kötelező ; )








Nektek mik a kedvenceitek? Romantikus , dráma vagy horror pártiak vagytok? Mi jót csináltok a hosszú hétvégén? Hogy kapcsolódtok ki? Jó pihizést!

Kia

1 megjegyzés:

  1. Nyusszerfül! Az árvát együtt láttuk - roger!:)
    Télleg az volt az egyik legdurvább film, amit I have ever seen...:)
    And we haven't seen the Eat, pray, love yet...:(
    Hope to watch it soon!!!

    VálaszTörlés